Maximize your voice

Ervaar je problemen met je stem of wil je er nog meer uit halen?
Maximize your voice door middel van yoga oefeningen!

Gespecialiseerd in stemproblemen kwam Crystel er al snel achter dat stemoefeningen alleen, minder snel resultaten behaalden dan ze wist dat er mogelijk was. Zo volgde ze een hoop cursussen om zichzelf te blijven ontwikkelen en vernieuwen.

Er zijn veel definities voor Fascia, maar hoe je het ook wendt of keert fascia is overal.
Fascia is een web van heel sensitief weefsel dat alles met alles verbindt in ons lichaam.
Er zitten meer dan tien keer zo veel zenuwuiteinden in je fascia dan in je spieren.

Spanning zet zich vast in je fascia, het veroorzaakt verklevingen waardoor je je stijf voelt en niet lekker in je vel komt te zitten.

Allround Voice Maximizer


Een programma ontwikkeld door logopedist Crystel Poetiray en yoga docente Saskia Mevis gericht op het bevorderen van je eigen stemgebruik.

Geschikt voor iedereen of je nu zanger of wekelijks bij de logopedist op bezoek gaat.
Je stem is onlosmakelijk verbonden met je hele lichaam. Door ruimte te creëren in je lichaam bevorder je je stemgebruik.

De workshop


Wat krijg je? Een combinatie van oefeningen voor het stretchen van je fascia, die in verbinding staan met je stem. Wanneer je last hebt van je stem, spannen de spieren rondom je stembanden zich aan om ze te beschermen.

Spreken voelt alsof je met je handremmen in aan het fietsen bent.
Het lukt wel, maar het kost erg veel moeite.

Door het stretchen worden de fascia zachter, en de spieren, pezen en botten en zenuwen die door het weefsel worden omvat, krijgen meer ruimte om te ontspannen. Je herstelt het lichaam, waardoor het weer zijn natuurlijke werking krijgt en je stembanden weer kunnen doen wat je ervan verlangt.

Samen met yoga docente Saskia Mevis is Crystel Poetiray op zoek gegaan naar yoga-oefeningen
die de weefsels waar veelal spanning of verklevingen zitten oprekken.

Yin yoga leent zich hier perfect voor. Yin Yoga stimuleert en elimineert blokkades in de myofasciaal meridianen in het lichaam.

Yin Yoga en mindfulness


Yin yoga maakt soms gedachten, gevoelens en emoties los in mensen, met name diegene die we onderdrukken door al onze dagelijkse bezigheden. Wat gebeurd er in het lichaam als je emotioneel bent? Dat hoor je als eerste in de stem. Dus waarom niet andersom via Yoga aan je stem werken?

Aan de basis van het stemgeluid ligt je ademhaling. We werken via dit programma aan een flexibeler lichaam, betere ademhaling wat resulteert in een heldere stem of makkelijker stemgebruik.

Efficiënt bij: stemproblemen, foutieve ademhaling, hoge ademhaling en stotteren.